9 Mayıs Dünya Çölyak Günü

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü için 2/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde pano hazırladı.

KAYSERİ - Kocasinan Mehmet Tarman İlkokulu 2/A
sınıfı öğrencileri,öğretmenleri Ezgi Herdem rehberliğinde 9 Mayıs Çölyak Günü
için pano hazırladı.Çölyak konusu hakkında bilgiler verildi.Eba sayfasında
bulunan çölyak hastalığına dikkat
çekmek için hazırlanmış kısa filmler izletildi.Konunun öneminden
bahsedildi.Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday,arpa
,çavdar, gibi tahıllarda bulunan gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu
oluşur. Çölyak hastalığı,teşhisi zor olan hastalıklardan biridir.Bu kişiler
glutensiz gıdalar tüketir.Çölyak
hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf tahıllarında
bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir. Çölyak hastalığında tüketilen
özel glutensiz gıda ürünlerde mevcuttur. Glutensiz un,  glutensiz
makarna,  glutensiz şehriye,  glutensiz çikolata,  glutensiz
kek, glutensiz kraker vb. bunlardandır.2/A sınıfı olarak Çölyak ile ilgili afiş
hazırladık,dikkat çekmek için buğday resmi yaptık,sloganlar yazdık ve bunları
panomuzda sergiledik.Sağlıklı bir yaşam için yeni bir konuyu daha öğrenmiş
olduk. (Tarih: 09-05-2019)
KANALI: Yaşam

    Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmanız gerekmektedir.