Artık ekmekleri değerlendirip tirit yemeği yaptık

  • kişi

Beyazıt İlkokulu 1/A sınıfı Be Hope For The Future ( Geleceğe Umut Ol ) projesi kapsamında artık ekmekleri değerlendirip Afyonkarahisar'ın meşhur tirit yemeğini yaptık. Yapılan tirit yemeğini beslenme saatinde afiyetle yedik. Öğrenciler tirit yemeğini zevkle yediler. 26.02.2019

AFYONKARAHİSAR - Merkez Beyazıt İlkokulu 1/A sınıfı Be Hope For The Future ( Geleceğe Umut Ol ) projesi kapsamında artık ekmekleri değerlendirip Afyonkarahisar'ın meşhur tirit yemeğini yaptık. Artık ekmeklerin değerlendirilmesi ve yemek kültürümüzü öğrencilerimize tanıtmak amacıyla bir öğrenci velimiz tarafından yemek hazırlanarak sınıfa getirildi. Sınıf velimiz tarafından yemeğin nasıl yapıldığı öğrencilere anlatıldı. Yemek; et suyu, kıyma ve yumurta ile hazırlanan karışımın içine kurutulmuş ekmekler karıştırılarak elde ediliyor. Hazırlanan yemek öğrencilere servis yapılarak afiyetle yediler. Yemeğin yanında taze sıkılmış portakal suyu verildi. Öğrenciler büyük bir zevkle yemeklerini yediler. Öğrencilerimiz hem sağlıklı beslendiler hem de yemek kültürümüzü tanımış oldular.
KANALI: Etkinlik
PAYLAŞ: